A Mi Hazánk szerint 50 százalékos béremelés volna igazságos a postásoknak

A Mi Hazánk Mozgalom döbbenettel vette tudomásul, hogy a hétfői bértárgyalások újra kudarcba fulladtak, a Magyar Posta vezetése mondvacsinált indokokkal továbbra sem hajlandó teljesíteni korábbi ígéretét, nem ad fizetésemelést a postás dolgozóknak.

Mint ismeretes, az elmúlt hétvégén több száz postás vonult utcára és demonstrált a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előtt, ám úgy tűnik, ez nem volt elegendő. A cég vezetése továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy béremelés helyett egyszeri bérkiegészítést adjon azoknak a munkavállalóknak, akik legalább 5 éve dolgoznak a vállalatnál. Tóth Zsuzsanna, szakszervezeti elnök elmondta, a Postás Szakszervezet választmánya kedden felhatalmazást adott a tárgyaló delegációnak, hogy a postás érdekképviselet másik három szervezetével (Kézbesítők Szakszervezete, Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége, Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége) együttműködésben felmérje a dolgozók körében a következő lépés támogatottságát, ami akár a sztrájk is lehet.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint méltatlan és egyben felháborító, hogy milyen körülmények között és milyen alacsony bérért dolgoznak a postások, pedig munkájuk elengedhetetlen alapfeltétele az ország működésének. Nem tartjuk elfogadhatónak még a 10 vagy akár a 15 százalékos béremelést sem, persze még ezt sem hajlandóak megadni. A Mi Hazánk azt követeli, hogy legalább 50 százalékkal emeljék a fizetéseket. Kérésünk reális alapokon nyugszik, a postások nagyobbik része ugyanis minimálbér közeli összegért dolgozik, ami csupán 107 ezer forint, vagy pedig a garantált szakmunkás bérminimumért, ami alig több mint 140 ezer forint.

Ezen a 10, vagy akár 15 százalékos emelés sem változtatna döntően, nem volna alkalmas arra, hogy a Magyar Postát kirángassa abból a helyzetből, hogy jóformán már senki nem akar postásnak állni, hiszen egész egyszerűen nem éri meg. A kifogásokat nem tartjuk megalapozottnak, tudjuk, a Magyar Posta évente több milliárdnyi állami támogatásban részesül, ebből osztogatják egymás között az igazgatóságban a több millió forintos prémiumokat is. Erkölcsi és anyagi megbecsülést követelünk a magyar postásnak!

Lantos János, a Mi Hazánk választókerületi elnöke, volt postai dolgozó

További bejegyzések

Két hét haladékot adunk a kormánynak és a MOL-nak!

Dér Dániel

Mondjon le a végrehajtói kar elnöke!

Dér Dániel

Meg kell akadályozni a magyarok vendégmunkásokra cserélését a sopronkövesdi Autolivben

Dér Dániel

Ez az oldal sütiket használ, hogy javítsa az online élményt, lehetővé tegye a tartalom megosztását a közösségi médiában, mérje a weboldal látogatottságát, és az Ön böngészési tevékenysége alapján személyre szabott tartalmakat jelenítsen meg. Ez magában foglalja a keresési eredmények pontosabb megjelenítését, a lényegretörőbb tartalmak és tájékoztató anyagok megjelenítését, a jobb kommunikációt és az oldal teljesítményének javítását.

Elfogadom Bővebben