Hatvanezer forintos büntetést kapott Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, amiért részt vett az éjszakai kitöréstúrán. Újbuda önkormányzati képviselőjét legutóbb gyülekezési joggal visszaélés jogcímen büntettek meg 100 ezer forintra.

60 ezer forintra büntette meg Novák Elődöt a 60 km-es, éjszakai kitöréstúra teljesítése miatt a rendőrség. A Mi Hazánk alelnöke közleményben tudatta, a túlzott lezárások miatt figyelemfelhívó jelleggel meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében pártja tiltakozik a kijárási tilalom ellen is. – Észszerűtlen, hogy a több mint tíz éve mindig rendben megtartott, egyéni emlék- és teljesítménytúrát sem volt szabad megrendezni idén, ahogy futni sem lehet este 8 után az „egészségvédelem” jegyében – fogalmazott a politikus, aki felidézte, legutóbb gyülekezési joggal visszaélés jogcímen büntették meg 100 ezer forintra az Országos Roma Önkormányzat székháza elé, a Deák téri lincselés után tartott megemlékezés megszervezése miatt.

A kijárási tilalom megsértése miatt Dúró Dóra képviselőnket esti futásért, Szabadi István pártigazgatónkat pedig esti horgászásért büntették meg. A Mi Hazánk Mozgalom szerint ezek az abszurd rendőrségi határozatok is rávilágítanak a helyzet tarthatatlanságára – hangsúlyozta.

A bírságot kiszabó rendőrségi határozat Novák Előd Hundub-oldalán látható.

X