A mögöttem látható fűtetlen és szennyvízelhelyezéssel nem rendelkező putriba adott ki lakcímkártyát a Kazincbarcikai Járási Hivatal. A lakó elmondása szerint mindenféle helyszíni ellenőrzés nélkül – mondta sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, önkormányzati képviselő.
Ezek nagyon veszélyes folyamatok  Miskolcra nézve.Véleményem szerint visszaélésekre adhat lehetőséget, adott esetben akár az is előfordulhat, hogy más településekről  nagy számban tudnak embereket betelepíteni Miskolcra. Nemcsak közbiztonsági de közegészségügyi kockázatot is jelent, a nagy mennyiségben kezeletlenül elfolyó szennyvíz. Ráadásul a miskolciak fizetik meg az ezeken a területeken megnövekvő városüzemeltetési feladatokat (szemétszedés, utak karbantartása, zöld területek gondozása). De leginkább azért veszélyes, mert a város környező területei Bugárföld, Észak -Kilián, Diósgyőr lakásai, ingatlanjai elértéktelenedhetnek az új telepek létrejöttével – sorolta a lehetséges problémákat a képviselő.
Ezek a folyamatok ellentétesek a város érdekeivel, ezért  meg kell állítani amihez egyetértésre  van szükség! A lakcímkártyák kiadását előzetes lakhatási feltételekhez kell kötni!  – zárta gondolatait Pakusza.
X