Tüntetést szervez Orbán Viktor hivatala elé a budai Várba a Mi Hazánk a Covid-oltások kötelezővé tétele ellen. Az újabb foglalkozási körökben kilátásba helyezett kötelezések alkotmányellenesek is, mivel a kormány azzal zsarolja az embereket: oltassák be magukat, különben elveszik a munkájukat. Ezért a Mi Hazánk az Alkotmánybírósághoz is fordult, a tömeges alkotmányjogi panasz benyújtása érdekében közzétéve a párt jogi kabinetjének beadványmintáját az egészségügyi dolgozók számára.

Az Alkotmánybíróság így megsemmisítheti a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről szóló 449/2021. (VII. 29.) Korm. rendeletet alaptörvény-ellenesség miatt, ahogy az Ab bejelentése szerint a védettségi igazolványról már hamarosan dönthet a Mi Hazánk által szervezett tömeges panasz nyomán, alapjogok megsértése miatt.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint elfogadhatatlan, hogy bizonyos munkahelyeken kötelező lesz az oltás, inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után! Aki a vírus kockázatától jobban fél, az magát beoltathatja, de bármilyen erőltetés vagy diszkrimináció elfogadhatatlan. Ellenezzük a gyerekek oltását, mivel az háromszor halálosabb rájuk, mint maga a koronavírus az USA járványügyi és betegségmegelőzési központjának adatai alapján, ezért a Mi Hazánk Mozgalom azt is üzeni Orbán Viktornak: „Hagyják békén a gyerekeinket!”

Az oltások kötelezővé tétele elsőként az egészségügyi dolgozók számára azt jelenti, hogy még több lesz a pályaelhagyók és a külföldre vándorlók száma, pedig így is létszámhiány van az orvosok és szakdolgozók körében, hosszúak a várólisták. Nem az egészséget szolgálja, hogy működésképtelenné válnak kórházak egész osztályai, ráadásul úgy szüntetnék meg az oltatlan dolgozók munkaviszonyát szeptember 15-étől, hogy nincs is adat az egészségügyi dolgozók átoltottságáról, tehát a kormányzati szankció következményeiről.

A Covid-oltások kötelezővé tétele elleni tüntetésünk szeptember 4-én (szombat) 15 órától Orbán Viktor hivatala előtt lesz (Bp. I. ker, Színház utca, a Miniszterelnökség főbejáratánál). Gépkocsival a szomszédos Dísz térig lehet behajtani (10 percig ingyenesen). Felszólal Toroczkai László, a Mi Hazánk kormányfőjelöltje, Dúró Dóra országgyűlési képviselő, dr. Horváth Attila orvos, a Mi Hazánk képviselőjelöltje és Árendás Mónika egészségügyi szakdolgozó.

Ingyenes buszokat is indítunk az ország több pontjáról egy buszokat üzemeltető tagunk felajánlásának köszönhetően. Érdeklődni: [email protected]

Novák Előd,
a Mi Hazánk alelnöke

X