A legnagyobb internetes könyvkereskedőnél a történelem kategória eladási sikerlistájának első helyén áll Popély Gyula történész, az MTA doktora, a Mi Hazánk államfőjelöltjének új könyve, a Túszjátszmák. Gratulálok a Szakács Árpád vezette kiadónak, a Kárpátia Stúdiónak is! – írja bejegyzésében Novák Előd.

Hozzáteszi: Popély Gyula az egyetlen pozsonyi magyar általános iskola és gimnázium igazgatója volt 1991-től 1997-ig, amikor a magyarellenes Meciar-kormány kirúgatta, mert a kétnyelvű bizonyítványok állami betiltása ellenére Popély Gyula ragaszkodott a magyar nyelvű közokiratok kiállításához. A nemzeti ellenállás hőseként tekintett rá a magyarság akkor, az első Orbán-kormány mégis hagyta, hogy 25 hónapig állástalan legyen – végül Raffay Ernő segítségével lehetett a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem oktatója, később rektorhelyettese is lett. Jelenleg a Mi Hazánk Mozgalom értelmiségi holdudvarából alapított Fekete István Szabadegyetem igazgatója is.

Bár jó érzés, hogy Popély Gyula vezeti ezt az eladási listát, én mégis inkább ezt a magunkfajta boltot ajánlom – zárja szavait a Mi Hazánk alelnöke.

X