Szeptemberben óriásplakát-kampányt indít a Mi Hazánk Mozgalom a Covid-oltások kötelezővé tétele ellen, a darabonként ötvenezer forintos havi bérleti díjhoz most adományozókat toborozva.

Állami támogatásban részesülő pártok a törvény szerint csak kampányidőszakban tehetnek ki óriásplakátokat, a Mi Hazánk viszont állami költségvetési forrás hiányában most is, így egyedi megjelenése lehet a közterületeken a mozgalomnak, ellensúlyozva a kiragasztott, primitív kormánypropagandát ezzel a figyelemfelhívó plakáttal. Az országgyűlési választásra márciusban kb. hatszáz millió forint állami kampánytámogatást kap az országos listát állító Mi Hazánk is (a Fideszhez és a szivárványkoalícióhoz hasonlóan), addig viszont a szimpatizánsok támogatására szorulunk az ilyen társadalmi célú hirdetések érdekében. Hogy lehetőség szerint mely településen szeretne óriásplakátot a támogató, az feltüntethető a https://mihazank.hu/tamogatas oldalon található adományozási lehetőségeknél a közlemény rovatban.

Az egészségügyi dolgozók számára előírt, kísérleti Covid-oltások, majd az újabb foglalkozási körökben kilátásba helyezett kötelezések alkotmányellenesek is, mivel a kormány azzal zsarolja az embereket: oltassák be magukat, különben elveszik a munkájukat. Ezért a Mi Hazánk most az Alkotmánybírósághoz is fordult, és nyomásgyakorlásként a plakátkampány mellett tüntetést is tartunk Orbán Viktor hivatala előtt a budai Várban szeptember 4-én, mert szeptember 15-étől úgy szüntetnék meg az oltatlan dolgozók munkaviszonyát, hogy nincs is összesített adat az egészségügyi dolgozók átoltottságáról, tehát a kormányzati szankció következményeiről. Nem az egészséget szolgálja, hogy még több lesz a pályaelhagyók és a külföldre vándorlók száma, s működésképtelenné válnak kórházak egész osztályai!

Novák Előd, a Mi Hazánk kampányfőnöke

X