Miskolc 17. számú önkormányzati körzete korrupciómentes övezet – mondta sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, városi önkormányzati képviselő. Pakusza kiemelte, hogy képviselőként rendkívül fontosnak tartja a közpénzek elköltésének átláthatóságát. Elmondta, hogy az elmúlt években nyilvánosságra hozta, mire költötte a képviselői fejlesztési alap pénzeit, és az idén is nyilvánosságra fogja hozni, hogy mire költötte el az adóforintokat.

Pakusza két évvel ezelőtt képviselőként nem támogatta a saját fizetésemelését sem, majd miután a többségi szavazat alapján mégis megkapta azt, annak jelentős részét jótékonyságra fordította. A miskolci gyermekmentők és azon közmunkások, akik jól dolgoztak kapták meg év végi jutalomként.

„Az elmúlt harminc évben mind a balliberális pártok, mind a Fidesz folyamatosan a korrupció megszüntetésével, illetve a pénzügyek átláthatóságával kampányolt. Én azt mondom nem hangzatos beszédekre és ígéretekre van szükség, hanem tettekre, személyes példamutatásra” – mondta sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk képviselője.

X