Miért nem jár letöltendő börtön egy rendőr megtámadásáért? – tette fel a kérdést sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő.

A képviselő választókörzetében a szeptemberben megtartott bányásznapon – ismeretei szerint lyukósi elkövető – a szeme láttára erőszakoskodott a rendőrökkel, illetve azt megelőzően a polgárőrök ellen is agresszívan lépett fel. A sajtóban megjelent hírek szerint csak felfüggesztett büntetést kapott.

Felháborítónak tartom a gyenge ítéletet! Gondoljunk bele, ha már a rendőr megtámadásáért sem jár letöltendő, akkor hogyan védik meg az utca emberét? – kérdezte Pakusza.

Ez az ítélet véleménye szerint teljesen aláássa, rombolja a rendőrség és a polgárőrök tekintélyét. Sajnos nem az elrettentést erősíti, hanem azt üzeni az arra hajlamos egyéneknek, hogy meg lehet úszni a börtönt akár rendőr megtámadása esetén is, miközben pontosan látható, hogy Borsodban kialakult egy olyan szubkulturális közeg, ahol egyre gyakoribbak a hivatalos személyek, tanár, mentősök, rendőrök ellen elkövetett atrocitások.

A Mi Hazánk Mozgalom véleménye szerint csak akkor lesz rend, ha ilyen esetekben elrettentő ítélet születik. Az eljáró bírótól elvárható lenne, hogy az ítélet tükrözze a magyar társadalom azon igényét, hogy biztonságban szeretne élni – zárta gondolatait a képviselő.

X