A választókörzetemben lévő bellervölgyi ingatlannal kapcsolatban évek óta jelzem a hatóságoknak és a gyermekvédelemnek, hogy komoly problémák vannak. Már a szomszédok is írtak petíciót ezzel kapcsolatban. Azonban semmi látható érdemleges javulás nem látszik. De két szakhatóság véleményét is megkaptam a napokban.

A MIVIZ Kft. néhány hete közegészségügyi vészhelyzetet hárított el az ingatlanon a szennyvízzel kapcsolatban. A másik szerv a katasztrófavédelem szeptember 6-i válaszában a következőt írta, idézem: “két ingatlan égéstermék-elvezetőinek használata tiltásra került, az életet és vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető hibák okán” vagyis a fűtési szezon kezdetén más lehetőség híján nincs mivel fűteni az ingatlanokat, ahol a gyermekek élnek. De nemcsak a fűtés kérdéses mivel az ingatlanokba nincs bevezetve a víz sem, így hogyan lesz meleg víz, ha a kémény használhatatlansága miatt nem lehet vizet melegíteni?

Tehát az ingatlanban sem fűteni, sem mosakodni, sem mosogatni nem lehet, de felteszem a kérdést gyermeket nevelni igen? Felmerül a szülök felelőssége is és éppen ezért felteszem a kérdést Miskolc város jegyzőjének mint a hatóság vezetőjének és a gyermekvédelemnek, hogy meddig várnak az intézkedéssel? Ez az eset is jól rávilágít arra a kérdésre, hogy a hatóságok nem tudják vagy nem akarják megoldani ezeket a helyzeteket. Véleményem szerint ez politikai akarat kérdése is ezért folyamatosan azon dolgozok, hogy ezek a folyamatok változzanak.

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom miskolci önkormányzati képviselője

X