A jogsértéseket védi és titkolózik a Budapest Pride ügyében a Belügyminisztérium (BM) – mondta Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az elnökhelyettes, a Mi Hazánk országgyűlési képviselői csoportjának vezetője közölte: írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez az „LMBTQXYZ-felvonulás” rendőri biztosításával kapcsolatban. Érdeklődését azonban „teljes mértékében negligálta” a belügyi tárca, érdemi, számszerűsített választ nem kapott – tette hozzá.

Dúró Dóra az eseményen felolvasta a BM írásos válaszát, amely szerint „a rendőrség törvényben foglalt feladatainak eredményes ellátását a mindenkori költségvetés biztosítja”.

Így arra sem kapott választ –  tette hozzá –, hogy mennyibe került a magyar embereknek, adófizetőknek a rendőri biztosítás és annak többletköltsége.

A képviselő szerint ez azért is „rendkívüli arcátlanság”, mert 2009-ben egy akkori fideszes képviselő hasonló kérdésére az akkori belügyi tárca számszerűsítve közölte ezeket az adatokat. „A jelenlegi fideszes kormányzat még inkább titkolja a felvonulás költségeit, mint tették azt anno a balliberálisok” – hangoztatta.

Duró Dóra diszkriminációnak minősítette, hogy „gyakorlatilag arc és öltözet alapján szelektálva” engedtek csak be résztvevőket a Pride-ra, és ehhez – megítélése szerint – a rendőrök asszisztáltak.

mti.hu – mihazank.hu

X