A cigánybűnözés ellen törvénymódosítást kezdeményezett és tüntetést tart a Mi Hazánk Mozgalom a Betyársereggel, miután néhány hete majdnem megismétlődött a Cozma-gyilkosság. Novák Előd országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk alelnöke ma benyújtotta törvényjavaslatát a Btk. szigorítása érdekében, hogy ha csoportosan felfegyverkezve követ el súlyos testi sértést, illetve garázdaságot valaki, akkor kötelező legyen letartóztatni. Továbbá az önvédelemhez nem csak jogot, hanem eszközt is adna a Mi Hazánk Mozgalom a fegyverviselési lehetőségek szélesítésével, hiszen a bűnözők úgyis megszerzik a fegyvereiket, de a védekezéshez már jogszabálymódosítás kell, ezért fegyverviselési jogot szorgalmaznak a szolgálaton kívüli rendőröknek, honvédeknek, valamint a biztonsági őröknek, a vadászoknak és a sportlövőknek is. Alább Novák Előd közleménye.

A cigánybűnözés ellen törvénymódosítást kezdeményez és tüntetést tart a Mi Hazánk Mozgalom a Betyársereggel Nyíregyházán vasárnap, miután néhány hete majdnem megismétlődött a Cozma-gyilkosság, amikor egy szórakozóhely előtt megkéselték az ott dolgozó Juhász Gergő barátunkat, a Betyársereg megyei vezetőjét, aki életét az épp ott tartózkodó mentőknek köszönheti, illetve egy komoly műtétnek.

Fellépésünkre azért van szükség, mert két nap után szabadon engedték az elkövetőt, aki egy prostituáltakat futtató és drogterjesztő cigány férfi. Csak súlyos testi sértéssel vádolják emberölési kísérlet helyett, pedig egy 15 cm-es késsel szív felé szúrt, ráadásul négyen támadtak, a kocsijukban pedig egész fegyverarzenál volt, úgy mentek „szórakozni”.

Minden magyar felelős minden magyarért! Ezért szolidaritásunkat kifejezve a vérlázító eset miatt a Betyársereg által szervezett tüntetésen, szeptember 11-én, vasárnap 14 órakor Nyíregyházán a Kossuth téren gyülekezünk, ahonnan a közeli ügyészség elé vonulunk petíciót átadni. Ma pedig törvényjavaslatot nyújtottam be (https://www.parlament.hu/irom42/01068/01068.pdf) a Btk. szigorítása érdekében, hogy ha csoportosan felfegyverkezve követ el súlyos testi sértést, illetve garázdaságot valaki, akkor kötelező legyen letartóztatni.

Továbbá az önvédelemhez nem csak jogot, hanem eszközt is adna a Mi Hazánk Mozgalom a fegyverviselési lehetőségek szélesítésével, hiszen a bűnözők úgyis megszerzik a fegyvereiket, de a védekezéshez már jogszabálymódosítás kell, ezért fegyverviselési jogot adna a szolgálaton kívüli rendőröknek, honvédeknek, valamint a biztonsági őröknek, a vadászoknak és a sportlövőknek is a Mi Hazánk.

Az önvédelmi fegyverek viselésének könnyítése közbiztonsági érdek is, hiszen a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg. A Mi Hazánk szerint elsődlegesen a fegyveres testületek tagjai számára kellene biztosítani, hogy szolgálati időn kívül, egyenruha nélkül is viselhessék akár szolgálati fegyverüket. Közérdek is, hogy minél több olyan személy hordjon önvédelmi lőfegyvert magával, aki gyakorlott, és felelősségteljes viselkedés mellett a magyar államot tudja szolgálni, s a fegyverkultúra fejlesztését is biztosítja jó példával. A fegyveres biztonsági őrré válás lehetőségeit is szélesíteni kellene az arra alkalmasak számára, hiszen jelenleg inkább csak a kormányközeli oligarchák cégeinek biztonsági őrei kapják meg ezt a jogot.

Az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselési engedélyt adna a Mi Hazánk, ezzel is vonzóvá téve a katonai kiképzést; ha egy önkéntestől elvárja az állam, hogy az élete árán fegyverrel védje a hazát háború idején, akkor miért tagadná meg tőle, hogy békeidőben fegyverrel védje az emberéletet jogos védelmi helyzetben?

Ugyanígy be lehetne vonni a vadászokat, akik egyébként is már régóta szeretnének maroklőfegyvert a már Európában is általánosan engedélyezett kegyelemlövési célból (ti. a megsebzett és agonizáló vadat közvetlen közelről egy nagy kaliberű maroklőfegyverrel biztonságosabban és biztosabban lehet elejteni, mint a hosszúfegyverrel).

A sportlövők fegyverviselési jogát is megteremtené a Mi Hazánk Mozgalom, mivel a sportlövő közösség a legtörvénytisztelőbb rétege a társadalomnak. A sportfegyverek otthoni tartásához szükséges éves minősítéseken túl, a Mi Hazánk az utcai fegyverviseléshez a regisztrált sportlövők legalább 3 éves tagságát és évi minimum 10 igazolt versenyt követelne meg a büntetlen előéleten kívül.

A fegyverekről és lőszerekről szóló 253/2004. kormányrendelet megérett a változtatásra, de párhuzamosan az engedélyest a fegyverviselésre vonatkozó szabály megsértése esetén (pl. ittas lőfegyverviselésnél) az engedély visszavonása mellett szigorúbb büntetéssel kellene sújtani. A BRFK kommunista beidegződésű és közutálat tárgyát képező Fegyverengedélyügyi Osztályától át kellene tenni az engedélyezési eljárást a decentralizáció és a dekriminalizáció jegyében pl. a minden megyeszékhelyen kijelölt kormányhivatalokhoz, amelyek most is vadászati hatóságként működnek. 

Az állampolgároknak joga kellene legyen fegyverrel védelmezni saját és más emberek életét, ezért a civil fegyverviselés kiszélesítésére van szükség, ahogy pl. legutóbb Csehországban is tették.

Toroczkai László videója a késelős esetről:

X